Automata öntözőrendszerek telepítése

Hunter öntözorendszer Rainbird öntözorendszer Toro automata öntözorendszer

Hogyan válasszunk automata öntözőrendszert?

Itt is, mint minden egyéb kertépítéshez használt termék vagy szolgáltatás esetében fontos a minőség. Össze lehet rakni olcsó és még olcsóbb kiegészítőkből is egy öntözőrendszert, de a tartósságuk, teherbírásuk olyan alacsony, hogy megéri inkább egy professzionális, kifogástalan minőségű öntözőrendszert kiépíteni már az elején, mint folyamatosan cserélgetni a meghibásodott alkatrészeket.

Ha kicsivel drágább összeget is kell kifizetni, de megéri kiváló minőségű csövet, kiegészítőket (kábeleket, idomokat stb.) választani, mert ha az öntözőrendszer tönkre megy, van, hogy az egész hálózatot fel kell szedni és újratelepíteni.

Mielőtt kiválasztja a megfelelő automata öntözőrendszert az alábbiakat érdemes figyelembe venni:

1. Ár – érték arány

Fent említettük, hogy nem érdemes a minőségből engedni, ezt kiegészítve jó, ha tudjuk, mit kapunk a pénzünkért! Egy megbízható automata öntözőrendszernek nem kell drágának lennie ahhoz, hogy jó legyen, de azt se várjuk, hogy olcsón jót kapunk, és egy drága rendszer kiegészítői is készülhetnek silány minőségben. Mi a tanácsunk? Figyeljen arra, hogy a minőség és az ár ésszerű arányban legyen és bízzon a szakértők véleményében, hisz ők tudják, melyik márka miben erős, miben gyenge.

2. Műszaki kivitelezés

Ma már műholddal kapcsolatot létesítő öntözőrendszert is kapni - a digitális technológia a kertészetben is hódít! De nem kell az űrtechnikáig menni, elég, ha belegondolunk, hogy egy előre beprogramozható automata locsolóberendezésnek is állnia kell a sarat és a terhelést, vagyis nem árt, ha műszaki kivitelezése átlagon felüli.

3. Milyen a kivitelező cég?

Talán ezt a legnehezebb tapasztalatok nélkül eldönteni, de a profi, igényes kertépítő, vagy automata öntözőrendszer telepítésre szakosodott cég már az ajánlatadásnál is igényes. Miután korrektül felmérte a terepet, vagyis az Ön kertjét, és egyeztették az igényeket, korrekt, árjegyzéket és munkadíjat tartalmazó ajánlatot küld. Elérhetőségei nyilvánosak, van weboldala, referenciája.