Automata öntözőrendszerek telepítése

Hunter öntözorendszer Rainbird öntözorendszer Toro automata öntözorendszer

Miért és milyen kertekhez ajánlott az automata öntözőrendszer?

Automata öntözőrendszerre ma már nemcsak a kiszámíthatatlan időjárás miatt van szükség, hanem a talajjavítás miatt is. A változékony, hektikus esőzés és az egyre forróbb nyarak miatt kialakuló talajkiszáradással szinte minden kerttulajdonos küzd, és természetesen leginkább a növényzet.

Talajjavítás öntözőrendszerrel? Igen!

A folyamatosan száraz talajban az értékes baktériumok mélyebbre húzódnak, a talaj felszíne terméketlenné és cserepessé válik. Ha gyönyörűen zöldellő kertet, lugast, gyepet szeretne, akkor a kertépítést mindenképpen az automata öntözőrendszer telepítésével ajánlott kezdeni. Ezekkel az öntözőrendszerekkel ugyanis nemcsak vizet, hanem oldott tápanyagokat vagy akár gyomirtó szereket is könnyedén és hatékonyan kijuttathatunk, ráadásul költségkímélő módon.

Luxus vagy okos befektetés?

Az automata öntözőrendszer ma már nem luxus, hiszen a nyári hónapokban egy közepes méretű kert belocsolása napi több órát is igénybe vehet, arról nem is beszélve, hogy minden egyes alkalommal, amikor a gazda távol van, meg kell kérnie (vagy fizetnie) valakit, hogy locsoljon helyette. Na, ez a luxus…

Automata öntözőrendszerrel vizet spórolhat!

Ha csak a vízszámla riasztotta el eddig az automata öntözőrendszer telepítésétől, akkor valószínűleg új és jó hírként fog szolgálni, hogy az automata öntözés valójában az egyik leggazdaságosabb öntözési mód. Ha nincs fúrt kútja, és kénytelen a vezetékes vizet használni, akkor higgye el, nemcsak időt és energiát, hanem rengeteg pénzt is megspórolhat azzal, ha a slagot automata öntözőrendszerre cseréli! Miért? Azért, mert: